Recept Vijgen in rum


Ingrediënten:

500 gr gedroogde vijgen

1,5 dl sterke koude thee

1 dl donkere rum

1 kaneelstokje

30 gr bruine basterdsuiker

1 citroen

1 sinaasappel

extra:

2 500 ml potten

 

 

/ Vijgen in rum recept - inmaken fruit

 

 

Bereiding:

Vijgen, thee, rum en kaneelstokje in een grote pan met dikke bodem langzaam aan de kook brengen. Vuur iets lager zetten en de vijgen in 25-30 minuten zacht koken. De suiker erdoor roeren.

De citroen en sinaasappel uitpersen. De citroen en sinaasappel met een scherp mesje schillen. Het wit er afhalen en de schil in dunne reepjes snijden. De schil aan het vijgenmengsel toevoegen en nog eens 5 minuten koken.

Het sap uit de citroen en de sinaasappel toevoegen. Het kaneelstokje verwijderen.

Het mengsel in hete, gesteriliseerde potten gieten en direct afsluiten.

De potten met vijgen op een koele, donkere plaats maximaal 1 jaar bewaren.